Bakayoko staat te blinken in beste elftal van de voorbije Eredivisie-maand

Bakayoko staat te blinken in beste elftal van de voorbije Eredivisie-maand

02-12-2023 11:40

De Eredivisie heeft het team van de maand november bekend gemaakt, mét daarbij Johan Bakayoko. Het elftal wordt gedomineerd door de traditionele top drie. Naast Bakayoko levert PSV nog eens vier spelers af.

De selectie van Bakayoko is geen verrassing, aangezien hij er een geweldige maand heeft opzitten. In de duels tegen PEC Zwolle (4-0) en FC Twente (0-3) was de Rode Duivel bij momenten onhoudbaar, met één doelpunt en drie assists tot gevolg. Die prestaties hebben de jury overtuigd. Bakayoko komt in het elftal op zijn vertrouwde rechterflank terecht.

De dominantie van koploper PSV, dat nog steeds geen punt liet schieten in de Eredivisie, is overweldigend. Bijna de gehele defensie van het team van de maand november speelt in dienst van de Eindhovenaren. Alleen de keeper is Jeffrey de Lange van Go Ahead Eagles en één van de twee centrumverdedigers is Bart Vriends van Sparta. Verder staat Jordan Teze rechtsback, André Ramalho in het centrum en Sergiño Dest is de linksback van het elftal. Uitdager Feyenoord levert slechts één pion af: middenvelder Quinten Timber.