KAA Gent-product breekt door in Italië: Kom alsmaar dichter bij de Serie A

KAA Gent-product breekt door in Italië: "Kom alsmaar dichter bij de Serie A"

02-12-2023 23:44 Laatste update: 23:51

Heel wat landgenoten verdienen momenteel in brood in het buitenland, maar niet elke Belgische voetballer is ook bekend bij het grote publiek. Jari Vandeputte is er daar één van. Hij voetbalt al jaren in Italië en is daar stilaan aan het uitgroeien tot een een heuse sensatie.

In het seizoen 2013/2014 speelde hij als slechts zeventienjarige debutant nog zeven wedstrijden voor KAA Gent, maar na periodes bij Roeselare en FC Eindhoven trok hij in 2017 richting Italië. Daar was hij jaren actief in de lagere reeksen. Nu komt hij in de Serie B uit voor Catanzaro, waar hij helemaal is ontploft.

Na een goede periode in de Serie C zet Vandeputte die prestaties ook neer in de Serie B. Na veertien wedstrijden zit hij aan vijf doelpunten en drie assists. Een stap hogerop zit er dan ook aan te komen. "Er was in de zomer wat interesse van Udinese", vertelt Vandeputte bij Gianluca Di Marzio. "Maar ik was altijd gefocust op het veld en op het goed doen met Catanzaro in de Serie B."

Vandeputte bleef bij Catanzaro en wil daar dit seizoen blijven overtuigen. Wat daarna komt, is nog niet duidelijk. "Het eerste doel is de redding. Dat is mijn droom. Eens die bereikt is, dan zien we wel", klinkt het. "Ik wil zo hoog mogelijk eindigen. De Serie A, dat zou voor mij een droom zijn die uitkomt. Ik kom er alsmaar dichterbij", besluit hij. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.