Prijzenpot EK 2024 bekend: dit kunnen de Rode Duivels verdienen in Duitsland

Prijzenpot EK 2024 bekend: dit kunnen de Rode Duivels verdienen in Duitsland

02-12-2023 16:53 Laatste update: 17:00

Op zaterdagavond kennen de Rode Duivels hun tegenstanders op het EK. Inmiddels is ook de prijzenpot voor het toernooi bekendgemaakt. In totaal is er 331 miljoen euro beschikbaar gesteld door het voetbalorgaan. De winnaar strijkt maximaal 28,25 miljoen euro op.

Dat bedrag staat gelijk aan de verdiensten van de winnaar van het EK 2020, Italië. Elk deelnemend land is verzekerd van 9,25 miljoen euro. Elke overwinning op het EK levert één miljoen euro op, een gelijkspel 500.000 euro. Als de Rode Duivels de groepsfase overleven, ontvangt de KBVB een bonus van 1,5 miljoen euro.

Als vervolgens ook de kwartfinale bereikt wordt, krijgt de KBVB 2,5 miljoen euro en bij het behalen van de halve finale nog eens vier miljoen euro. De uiteindelijke winnaar krijgt een bonus van acht miljoen euro, terwijl de nummer twee vijf miljoen euro kan bijschrijven. Als de EK-winnaar al zijn wedstrijden wint, levert dat na zeven wedstrijden 28,25 miljoen euro op.

Om 18.00 uur wordt in Hamburg de loting verricht. VoetbalPrimeur.be doet live verslag van de loting en deze is hier te volgen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.