De mogelijke opvolgers van De Roeck bij Westerlo: Comebacks en nieuwkomers

De mogelijke opvolgers van De Roeck bij Westerlo: Comebacks en nieuwkomers

02-12-2023 16:20 Laatste update: 04-12-2023 15:00
13

Na het mindere seizoensbegin heeft men bij KVC Westerlo afscheid genomen van Jonas De Roeck. De 43-jarige trainer werd bedankt voor bewezen diensten en de Kemphanen moeten op zoek naar een opvolger. VoetbalPrimeur.be stelt alvast een lijst op met potentiële namen voor Westerlo.

Wel vaker zoeken Belgische ploegen het bij bekende namen en gaan ploegen die tegen degradatie vechten voor pionnen die in het verleden al werkzaam waren voor Belgische clubs. Ook deze keer zien we dat gebeuren bij KVC Westerlo, al zijn er misschien ook wel enkele verrassende namen een optie voor de Kemphanen.

01. Yves Vanderhaeghe
Net ontslagen bij Al Faisaly uit Saudi-Arabië en zonder club, Vanderhaeghe is een goede optie voor de Kemphanen. De ervaren coach weet wat het is om tegen de degradatie te vechten en is klaar voor een nieuwe uitdaging. De ex-trainer van onder meer KV Kortrijk en KV Oostende kan bij de club voor meer resultaatsgericht voetbal zorgen en het manco van het groot aantal tegendoelpunten misschien wel oplossen.

02. Timmy Simons
Ook een pion die weet wat het is om een stevige verdediging neer te zetten: Simons. Zijn avontuur bij Zulte Waregem werd geen succes, maar bij FCV Dender kon hij de degratie vorig seizoen vermijden en staat hij nu op een knappe zesde plek in de stand. KVC Westerlo zou de volgende stap in zijn carrière kunnen betekenen, waarin Simons zich kan bewijzen op het hoogste niveau.

03. Rik De Mil
De volgende optie is Club Brugge-assistent De Mil. Werd afgelopen zomer al even naar voren geschoven als potentiële vervanger van De Roeck bij een eventueel vertrek, maar bleef net zoals De Roeck bij zijn club. Is ook al sinds 2015 aan de slag bij Club Brugge, maar was daar voornamelijk jeugdtrainer of assistent. Vorig seizoen was De Mil echter ook enkele maanden interim-trainer en kon hij toch nog voor een klein beetje glans zorgen bij Blauw-Zwart. Doet hij dat nu ook bij Westerlo?

04. Guillaume Gillet
En als ervaring niet zo belangrijk is voor Westerlo, kan men misschien eens kijken naar Guillaume Gillet. Hij was in het verleden nog actief bij RSC Anderlecht voor de RSCA Futures en verliet na één seizoen Neerpede al. Onlangs zij hij nog "nee" tegen een aanbieding van Eendracht Aalst, maar de trainer zoekt nog steeds naar een club om zijn carrière helemaal te lanceren.

05. Thomas Vermaelen
Wie zijn carrière ook nog moet lanceren is Thomas Vermaelen. Afgelopen zomer nog gelinkt aan STVV, dat toen koos voor Thomas Fink, en nu actief bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond als trainer van de U20. Een ploeg heeft hij nog niet onder zijn hoede gehad, maar met Vermaelen kan Westerlo wel een naam in huis halen waar de spelers naar zullen opkijken.

06. Bernd Hollerbach
Al verkiest men mogelijk toch ervaring bij de Kemphanen. Eén naam wordt dan meteen naar voren geschoven: Hollerbach. Hij heeft er in ons land al passages opzitten bij Royal Excel Moeskroen en STVV en wist bij beide ploegen te overtuigen. Werd ook nog gelinkt aan KV Mechelen, maar trok niet naar Malinwa. Met KVC Westerlo kan hij mogelijk wel aan zijn derde avontuur in ons land beginnen.

07. Burak Yilmaz
Misschien kijken de Turkse eigenaars van Westerlo wel in eigen land? Dan zijn er veschillende opties, maar met Yilmaz is er sinds kort wel een jonge en ambitieuze trainer beschikbaar. Was enkele maanden assistent-trainer bij Club Brugge-tegenstander Besiktas en ook enkele partijen interim-trainer, maar moest begin vorige maand toch afscheid nemen van de club. Met een vereden als speler in onder andere Frankrijk en Nederland kent hij het West-Europese voetbal ook maar al te goed, wat hem kan helpen bij Westerlo.

08. Ivan Leko
Ook vrij en met een verleden in ons land: Leko. Was nochtans goed begonnen aan het seizoen in Kroatië met Hajduk Split, maar kreeg toch zijn C4 aangeboden. Is nu al enkele maanden op zoek naar een nieuwe uitdaging en heeft ook zijn hart verloren aan ons land. Na onder meer STVV, Oud-Heverlee Leuven, Club Brugge en Royal Antwerp FC kan Leko bij Westerlo zijn Belgische comeback vieren.

09. Steven Defour
Als men het toch liever Belgisch wil houden, is Defour uiteraard ook een optie. Begon goed bij KV Mechelen, maar had het dit seizoen moeilijker om toch te blijven overtuigen. Nam met pijn in het hart afscheid van 'zijn' Malinwa, al is Westerlo wel een goede kandidaat om revanche te nemen als trainer en te bewijzen dat hij toch een mooie carrière in het verschiet heeft.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.