Van Der Elst over Club Brugge-Standard: ‘Moment om statement te maken’

Van Der Elst over Club Brugge-Standard: ‘Moment om statement te maken’

02-12-2023 12:59 Laatste update: 13:02
4

Club Brugge neemt het zondag in eigen huis op tegen Standard. De mannen van Ronny Deila hopen verder te bouwen op de overwinning op Oud-Heverlee Leuven. De mannen van Carl Hoefkens hopen een vervolg te breien aan de driepunter tegen KRC Genk. Het Nieuwsblad ging in gesprek met Franky Van Der Elst.

Standard kon de afgelopen tien jaar niet meer winnen op Club Brugge. Volgens Van Der Elst is het dan ook een cruciale week voor Standard. Naar Club Brugge, en een tweeluik tegen RSC Anderlecht in de beker en later in de competitie. “Als ze hun ambitie kracht willen bijzetten, is dit het moment een statement te maken”, klinkt het bij Van Der Elst. 

“Dat (de komende wedstrijden) is van het zwaarste dat je in België kan hebben. In het slechtste geval ben je na zo'n week de beker kwijt en kan je je ambitie voor Play-off 1 helemaal opbergen”, merkt Van Der Elst verder op. 

Standard staat momenteel op een achtste plek in de competitie. Bij winst kunnen de Rouches op gelijke hoogte komen met Club Brugge dat op een zevende plek staat in de Jupiler Pro League