Anderlecht dankt drie Deense doelpunten: Goed samen met Belgische mentaliteit

Anderlecht dankt drie Deense doelpunten: "Goed samen met Belgische mentaliteit"

02-12-2023 11:55
9

RSC Anderlecht zette KVC Westerlo vlotjes opzij in het Kuipje: 1-3. De bezoekers kregen een karrenvracht aan kansen, maar enkel de Denen slaagden er in om raak te treffen. Anders Dreyer, Thomas Delaney en Kasper Dolberg gidsten de recordkampioen naar een nieuwe driepunter. Brian Riemer maakte het Deense feestje compleet en legt uit waarom zij zo goed aarden in Brussel.

"Weet je: de Deense/Scandinavische mentaliteit en de Belgische gaan goed samen", verklaart Riemer bij Het Nieuwsblad. Bepaalde normen en waarden lopen namelijk gelijk. "De inzet, de ijver, de kijk op het leven. Het zorgt ervoor dat wij Denen ons snel integreren in dit land", klinkt het. De Deense spelers van Anderlecht zoeken elkaar ook aan de eettafel graag op, maar daar heeft Riemer helemaal geen problemen mee. "Het belangrijkste is dat op de bus, de training, aan de pingpongtafel iedereen mixt."

De trainer krijgt bijval van ... landgenoot Dreyer. De vele Deense doelpunten stuwen Anderlecht voorwaarts. "Er is geen onderlinge competitie tussen ons", verzekert de linkspoot. Hij staat nu op negen competitietreffers, spitsbroeder Dolberg telt er eentje mee. Van jaloezie is hoegenaamd geen sprake. "We gunnen elkaar alles", aldus Dreyer. De Anderlecht-supporters zullen het graag horen. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.