Druk neemt toe, maar Kompany blijft geloven: Geef me toch een kans, boys

Druk neemt toe, maar Kompany blijft geloven: "Geef me toch een kans, boys"

02-12-2023 10:53
10

Het belooft een spannende dag te worden voor Vincent Kompany. De trainer van Burnley FC staat voor een cruciale wedstrijd: om 16u komt Sheffield United, een andere promovendus en laagvlieger, over de vloer. Die zespuntenwedstrijd zou bepalend kunnen zijn voor de nabije toekomst van Kompany, die nog steeds vertrouwen uitstraalt.

Burnley draagt momenteel de rode lantaarn met vier punten, Sheffield telt er eentje mee. Een zege in het onderlinge duel is dus goud waard. Kompany beseft wat er op het spel staat. "Enkel het resultaat telt", klonk het tussen de lijnen door op zijn persconferentie. Uiteraard had onze landgenoot graag al wat meer punten verzameld, maar ergens had hij ook wel verwacht dat het geen eenvoudige opgave zou worden in de Premier League.

Kompany heeft zijn manschappen aan het begin van het seizoen nooit gesproken over degradatie, geeft hij aan. "Dat zou hun gemoed gebroken hebben", verklaart hij. "We zijn allemaal met veel hoop naar de Premier League gepromoveerd. Maar ik weet ook hoe hoog het niveau hier ligt." Kompany is er nog steeds rotsvast van overtuigd dat het tij zal keren. De competitie zit immers nog maar in een derde.

En hij voelt zich ook nog steeds de juiste man voor Burnley. "Geef me toch een kans, boys", wil hij wat meer optimisme opwekken. Kompany kijkt verder dan die schamele vier punten. "Dat is niet waarom ik deze job uitoefen. Als ik niet wist dat er risico's aan zaten, dan had ik misschien andere keuzes gemaakt in mijn leven."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.