Mitrovic en Milinkovic-Savic beslissen topper in SA: Ronaldo druipt af

01-12-2023 23:26
5

De topper in de Saudi Pro League tussen Al Hilal en Al Nassr is vrijdagavond in een 3-0 zege voor de thuisploeg geëindigd. Alle drie de doelpunten kwamen van een Serviër: ex-KRC Genk-middenvelder Sergej Milinkovic-Savic en ex-Anderlecht-spits Aleksandar Mitrovic (twee keer). Door de zege bedraagt het gaat met de ploeg van Cristiano Ronaldo en Sadio Mané nu zeven punten.

Al Nassr moest winnen om het gat met koploper Al Hilal te dichten. Met de sterren Ronaldo, Mané en de afgelopen zomer van Manchester City overgekomen Aymeric Laporte werd de jacht op een zege ingezet. Een doelpunt viel er de eerste helft niet.

Pas in de tweede helft barstte het geweld los. Al Hilal nam na dik een uur spelen de voorsprong. Voormalig SS Lazio-middenvelder Milinkovic Savic kopte erg fraai raak. Lang leek het duel in 1-0 te eindigen, tot het aanbreken van de slotfase, waarin Al Hilal nog twee keer toesloeg. Mitrovic scoorde in de 89e minuut én in de tweede minuut van de extra tijd: 3-0.

Al Hilal, waar ook Yassine Bounou, Ruben Neves en Kalidou Koulibaly onder contract staan, heeft nu 41 punten. Al Nassr staat tweede met 34 punten. Het Al Ettifaq van manager Steven Gerrard en middenvelder Georginio Wijnaldum staat zevende met 23 punten.