Vanhaezebrouck brengt woorden van steun: Nardi is heel positief, dat typeert hem

Vanhaezebrouck brengt woorden van steun: "Nardi is heel positief, dat typeert hem"

01-12-2023 15:31

KAA Gent zal het lange tijd zonder Paul Nardi moeten stellen. Na zijn verschrikkelijke enkelbreuk tegen Zorya Luhansk bracht de club vrijdagmiddag wel geruststellend nieuws: zijn operatie is geslaagd. Hein Vanhaezebrouck werpt hem als herstelgeschenk enkele lieve woordjes toe.

Op zijn persconferentie kreeg de Gentse coach vanzelfsprekend vragen over het herstel van Nardi. Vanhaezebrouck steekt zijn bewondering niet onder stoelen of banken. "Paul is alweer heel positief en dat typeert hem ook. Hij kijkt nu alweer vooruit", tekende Het Nieuwsblad op. De Fransman stuurde zelfs al een videoboodschap naar zijn ploegmaats, om hen op hun gemak te stellen én succes te wensen. "Hij zal daarbij onze eerste supporter zijn."

Volgens Vanhaezebrouck heeft die boodschap een gunstig effect gehad. "Dit was toch wel binnen gekomen en door hem nu zo – met een positieve mindset – te zien, dat helpt toch wel", klinkt het. Toen de spelers deze morgen op de club toekwamen, speelde het incident nog in hun hoofden. "Bij sommigen merkte je vanochtend dat dit nog fel aanwezig is maar bij anderen was het al wat beter verwerkt", zag Vanhaezebrouck verschillen.

Hoe Nardi de blessure precies heeft opgelopen, kan of wil Vanhaezebrouck niet delen. Hij drong er integendeel op aan om daar niet te diep op door te gaan. "Ik zou het ook zonde vinden als mensen zich nu geroepen zouden voelen om allerlei theorieën naar buiten te brengen", luidt zijn boodschap. De Gent-trainer wilde enkel nog meegeven dat specialisten zo'n letsel "nog nooit gezien" hadden.