Telenet jubelt: Gedurende hele week genieten van live sport van topkwaliteit

Telenet jubelt: "Gedurende hele week genieten van live sport van topkwaliteit"

01-12-2023 14:14
21

Telenet heeft een grote slag thuisgehaald op de voetbalmarkt. Vanaf volgend seizoen zullen alle Europese bekertoernooien via de kanalen van Play Sports te volgen vallen, van Champions League over Europa League tot Conference League. Het bedrijf is uiteraard opgetogen dat het de strijd gewonnen heeft.

Eerder mocht Play Sports al de Europa en Conference League uitzenden, maar daar had het geen exclusieve rechten op. Ook de VRT bracht namelijk telkens een wedstrijd op de buis. Dat is nu voorbij, want Telenet heeft met haar bod het alleenrecht veroverd. Daarnaast sloeg het een ferme slag door de Champions League aan haar pakket toe te voegen. Bepaalde matchen blijven wel nog op VTM en Proximus te zien.

De commerciële directeur van Telenet, Dieter Nieuwdorp, kan er breed om glimlachen. "We zijn zeer verheugd om vanaf volgend voetbalseizoen alle Europese UEFA clubcompetities te kunnen aanbieden aan onze Play Sports-klanten", staat te lezen op de website van het mediabedrijf. "Deze rechten passen perfect in onze langetermijnvisie rond entertainment, en zullen dan ook structureel bijdragen aan het kijkplezier van onze klanten en de waarde van hun pakket."

Het huidige voetbalaanbod van Play Sports bezat al de nodige aantrekkingskracht, vooral vanwege de exclusieve uitzendrechten op de Engelse Premier League. Verder valt er op de kanalen ook onder meer tennis, golf en veldrijden te bekijken. Nu komt daar dus een dikke klepper bovenop. "Onze Play Sports-klanten zullen nu dus niet enkel tijdens het weekend, maar gedurende de hele week kunnen genieten van live sport van topkwaliteit", maakt Nieuwdorp zich sterk. Hopelijk met vele mooie momenten tot gevolg. "We duimen volop voor het succes van onze Belgische teams, maar ongeacht in welke competitie ze belanden: bij Play Sports zit je als klant én voetbalfan helemaal goed."