Enzo Fernandez en andere Argentijnen vierden feest voor duel met Oranje

Fernández deelt WK-anekdote: "Zaten vlak voor wedstrijd tegen Oranje te feesten"

1 december om 10:45

De spelers van het Argentijnse elftal vierden enkele momenten voor de WK-kwartfinale tegen Oranje groot feest in de kleedkamers. Dat heeft Chelsea-middenvelder Enzo Fernández verteld aan ESPN. De Argentijnen waren door het dolle heen omdat de eeuwige rivaal Brazilië even daarvoor door Kroatië naar huis werd gestuurd. 

"Voordat wij tegen Nederland moesten spelen, namen Brazilië en Kroatië het tegen elkaar op", vertelt Fernandez, die basisspeler was op die voor Oranje verder zwarte voetbalavond. "We keken met de hele selectie naar de strafschoppenserie. Ik herinner me nog dat Brazilië werd uitgeschakeld en wij gilden het uit van blijdschap. Onze bondscoach Lionel Scaloni kwam binnen en riep 'Wat zijn jullie aan het doen gasten? We moeten zo zelf een wedstrijd spelen."

"We waren met zijn allen feest aan het vieren, terwijl we ons tien minuten minuten later moesten opmaken voor de wedstrijd tegen Nederland", vervolgt Fernandez, die aanstipt hoe groot de rivaliteit tussen de twee Zuid-Amerikaanse buurlanden is. "Het was een enorme emotionele boost toen Brazilië werd uitgeschakeld."

Niet veel later stond hij op het veld, waar zich 120 (en nog wat) bizarre minuten afspeelden. Oranje kwam met 0-2 achter, maar knokte zich zoals bekend terug door een dubbeslag van Wout Weghorst. De latere wereldkampioen won uiteindelijk na strafschoppen. "Dat was vanuit elk oogpunt een van de meest enerverende wedstrijden die ik ooit heb gespeeld. Het was ook een hele fysieke wedstrijd. Het is de wedstrijd waarin ik het meest heb moeten rennen van alle wedstrijden waarin ik ooit heb gespeeld."