Van der Gijp over Saibari na duel met Sevilla

Van der Gijp lyrisch over Saibari (Voormalig KRC Genk U21): ''Gelijk halen''

1 december om 09:45
Laatste update: 1 december om 09:53

René van der Gijp keek woensdagavond zijn ogen uit toen hij de Marrokaans-Belgische middenvelder Ismael Saibari bij PSV zag voetballen tegen Sevilla. De oud-speler van de Eindhovenaren is ervan overtuigd dat de multifunctionele middenvelder nog heel veel geld in het Eindhovense laatje gaat brengen.

"PSV was echt waanzinnig zeg", zegt Van der Gijp bij Vandaag Inside over de Champions League-comeback van de Eindhovenaren. "Maar als je kijkt naar dat middenveld met Til, Schouten en Veerman, dan ben ik ervan overtuigd dat een andere jongen het meeste geld op gaat brengen. Dat is die jongen die die goal maakt, Saibari." De Marokkaans international, die door PSV werd opgepikt in de jeugd van KRC Genk, maakte de weergaloze aansluitingstreffer in PSV's remontada.

Van der Gijp is echter nog niet klaar met zijn lofzang over Saibari. "Die jongen heeft echt alles. Hij heeft ook die kracht die Mohammed Kudus heeft. Daar zijn ze dol op in het buitenland. Van alle PSV’ers gaat hij het meeste geld opbrengen. Het is gewoon een waanzinnige speler. Als ik Ajax of Feyenoord was en hij zit nog het hele jaar op de bank, dan zou ik hem halen. Hij is echt hoe een moderne voetballer hoort te zijn."

Saibari speelde in het verleden in de jeugd van RSC Anderlecht en KRC Genk. In 2020 vertrok de middenvelder van de KRC Genk-jeugd naar Jong PSV.