Club Brugge schrijft geschiedenis tegen Besiktas, maar geen absoluut record

Club Brugge schrijft geschiedenis tegen Besiktas, maar geen absoluut record

30-11-2023 21:25 Laatste update: 01-12-2023 10:17
3

In de UEFA Conference League won Club Brugge donderdag met 0-5 van Besiktas. De zege tegen de Turken gaat de Blauw-Zwarte geschiedenisboeken in. De grootste zege van Club Brugge in Europa was het (net) niet. VoetbalPrimeur.be praat je bij.

De voorbije weken vond Club Brugge moeilijk de weg naar het doel, maar donderdag vlogen de ballen tegen Besiktas vlot binnen. Casper Nielsen, Igor Thiago (2x), Raphael Onyedika en Adreas Skov Olsen zorgden voor een 0-5 zege tegen de Turken.

Club Brugge won dus op verplaatsing met vijf doelpunten verschil. Tijdens een Europese verplaatsing scoorde Club Brugge in het verleden maar één keer met meer doelpunten, namelijk zes. Toen kreeg het ook een treffer tegen. Dat was op 23 augustus 2001. In de kwalificaties van de UEFA Cup haalde Blauw-Zwart het met 1-6 van ÍA Akranes uit IJsland.

Grootste zege van Club Brugge in Europa
De grootste zege van Club Brugge ooit in Europa dateert van 19 september 1973. Op de Klokke moest Floriana FC eraan geloven met 8-0. Het was een duel in de European Champion Clubs' Cup, de voorloper van de Champions League. Raoul Lambert viel toen op met een hattrick. Verder troffen ook Ulrik Le Fevre, Pierre Carteus (2x) Henk Houwaart en Rolf Rûssmann raak.

In deze eeuw viel de grootste thuiszege van Club Brugge te noteren op 27 september 2021. Toen haalde Blauw-Zwart het in de eerste ronde van de UEFA Cup het met 7-1 van Olympiakos Nicosia. In de thuiszege tegen de ploeg uit Cyprus maakten Rune Lange, Ebou Sillah, Sandy Martens (2x), Gaëtan Englebert, Timmy Simons en Nastja Ceh de doelpunten.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.