Spaanse pers: PSV 'verwacht korting' en wil onderhandelen met Barcelona

Spaanse pers: PSV 'verwacht korting' en wil onderhandelen met Barcelona

30-11-2023 19:46
1

PSV hoopt dat FC Barcelona binnenkort aan de onderhandelingstafel verschijnt voor Sergiño Dest. Dat meldt Diario SPORT donderdag. De koopoptie in het huurcontract van de ploegmaat van Johan Bakayoko en Yorbe Vertessen vindt men in Eindhoven te hoog, klinkt het.

PSV nam Dest afgelopen zomer op huurbasis over van Barcelona, met de afspraak dat hij aan het einde van het seizoen voor tien miljoen euro definitief ingelijfd kan worden. De Amerikaans international is een halfjaar later niet meer weg te denken uit de basiself van trainer Peter Bosz.

PSV wil de koopoptie dus dolgraag lichten, maar stuurt volgens SPORT aan op een nieuwe onderhandelingsronde met Barça om een lagere transfersom te bedingen. In Eindhoven 'verwacht men een korting', klinkt het. Het is zeer de vraag of het noodlijdende Barcelona daar medewerking aan verleent.

Dest maakte woensdagavond tijdens de miraculeuze Champions League-zege van PSV op Sevilla (2-3) veel indruk, ook nog eens voor het oog van de Spaanse voetbalvolger. 'Spectaculair', zo noemt SPORT zijn optreden. 'Hij is weer de voetballer die Barcelona in 2020 overnam van Ajax.' Zijn rol in Camp Nou was uitgespeeld, nadat ook een huurperiode bij AC Milan mislukte.