Arsenal aast op Frimpong

'Arsenal aast op Nederlandse Leverkusen-verdediger, hevige concurrentiestrijd'

30 november om 18:18

Jeremie Frimpong, de Nederlandse verdediger, staat op de radar van Arsenal, meldt transfergoeroe Fabrizio Romano. De journalist onthult dat de rechtervleugelverdediger van Bayer Leverkusen een ontsnappingsclausule in zijn contract heeft staan.

Het ligt in de lijn der verwachting dat Frimpong na dit seizoen vertrekt bij Leverkusen. Arsenal is een van de clubs die de situatie van de Oranje-international nauwlettend in de gaten houdt, terwijl ook Bayern München en FC Barcelona sluimerende interesse tonen. De belangstelling van Barça is wel afgekoeld door de huur van João Cancelo, klinkt het.

Bij Arsenal is de concurrentie fors, want ook Jurriën Timber, Ben White en Takehiro Tomiyasu kunnen op rechtsback uit de voeten. Toch wil manager Mikel Arteta graag een 'aanvallend geörienteerde' vleugelverdediger aan de selectie toevoegen. "Er gaan verhalen dat Frimpong een clausule van 34 miljoen pond (omgerekend ruim 39 miljoen euro, red.) in zijn contract heeft. Ik kan bevestigen dat er een clausule is", zegt Romano in CaughtOffside.

Romano voorspelt dat de strijd om Frimpong in juni 2024 gaat losbarsten. Frimpong ligt bij Leverkusen nog tot de zomer van 2028 vast. Met vier goals en zes assists in twaalf Bundesliga-wedstrijden is hij bezig aan een uitstekend seizoen.