Arsenal met monsterzege op RC Lens in Champions League

29-11-2023 22:59 Laatste update: 23:07

Arsenal heeft in de Champions League een monsterzege geboekt op RC LensThe Gunners wonnen met 6-0 in het Emirates Stadium van Lens. Bij Arsenal bleef Rode Duivel Leandro Trossard de hele match op de bank.

Arsenal schoot uit de startblokken tegen Lens. Binnen het kwartier kwamen de Engelsen op voorsprong via Kai Havertz, waarna Gabriel Jesus in minuut 21 al de marge verdubbelde.

Lens was rijp voor de slacht en Arsenal ging op dezelfde voet verder. Via Bukayo Saka, Gabriel Martinelli en Martin Ødegaard stond er voor rust (!) al 5-0 op het scorebord. Een feestavond voor Arsenal, dat met vijf verschillende doelpuntenmakers de kleedkamer opzocht. In het tweede bedrijf deden The Gunners het rustiger aan en werd Lens gespaard. De ruststand leek tevens de eindstand te worden in Noord-Londen, maar in de slotfase kwam er nog één goal bij. Jorginho benutte een strafschop en maakte er 6-0 van.

Door de overwinning van Arsenal kan ook PSV zich opmaken voor Champions League-voetbal na de winterstop. Hierdoor gaan naast Trossard ook Yorbe Vertessen en Rode Duivel Johan Bakayoko met PSV verder in het miljoenenbal.