Vormer en Vossen blikken terug op moeilijk Club Brugge-vertrek: Heel eenzaam

Vormer en Vossen blikken terug op moeilijk Club Brugge-vertrek: "Heel eenzaam"

30-11-2023 09:31
1

Binnenkort staan de achtste finales van de Beker van België op het programma. Voor Jelle Vossen en Ruud Vormer heel speciaal. Zij keren met Zulte Waregem namelijk terug naar het Jan Breydelstadion, waar ze flink wat partijen hebben gespeeld voor Club Brugge. Hun verhaal bij Blauw-Zwart werd er één met veel ups, maar ook enkele downs.

Beide heren kende fantastische jaren bij Club Brugge, met flink wat prijzen. Een bijzonder mooie periode, al was het afscheid toch wat minder mooi. "Het had mooier gekund, maar zo werkt het nu eenmaal", begint Vormer bij Humo.

"De voetballerij is een harde wereld. Thuis heb ik het er vaak over met Roos (zijn vrouw, red.). Dan zegt zij: ‘Kijk eens naar wat de club je heeft gegeven, waar we wonen.’ Niet te lang bij stilstaan, da’s het beste. Ik heb het natuurlijk wel effe gedaan. Maar nu kijk ik er positief op terug" ,geeft de Nederlander aan.

Heel eenzaam
Ook voor Vossen was het moeilijk. Hij verloor het eerste jaar onedr Philippe Clement zijn basisplek en kwam amper nog aan spelen toe. "Ik was helemaal op mezelf aangewezen. Op wedstrijddagen behoorde ik niet meer tot de selectie. Als ze op verplaatsing speelden, moest ik thuis tien of twaalf kilometer lopen. Dan voel je je heel eenzaam. Ofwel geef je op, ofwel ga je door. Ik heb voor het tweede gekozen", aldus de spits.

Enkele maanden na de komst van Clement vertrok Vossen richting Zulte Waregem. Zelfs een goede prestatie in een oefenwedstrijd tegen PSV kon Clement niet meer overtuigen. "Carl Hoefkens is als enige naar me toe gekomen en heeft een beetje menselijkheid getoond. Daar zal ik hem altijd om appreciëren – dat heb ik hem ook gezegd", geeft Vossen nog aan.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.