'RWDM heeft opvallende eis na rode kaart voor Camara tegen RSC Anderlecht'

'RWDM heeft opvallende eis na rode kaart voor Camara tegen RSC Anderlecht'

30-11-2023 09:15
36

Bij RWDM was men na de partij tegen RSC Anderlecht niet te spreken over de wedstrijdleiding. Het vond de penalty voor RSC Anderlecht onterecht, maar ook de rode kaart voor Ilay Camara zorgde voor een zure nasmaak. De Brusselse club wil nu in actie schieten.

De Brusselse club was na de partij niet mals voor scheidsrechter Erik Lambrechts, die volgens RWDM meermaals in de fout ging. Onder andere bij de op zijn zachtst gezegd discutabele tweede gele en dus rode kaart voor Camara. RWDM was alvast bijzonder ontevreden met die beslissing.

Sterker nog, volgens La Dernière Heure hoopt men bij RWDM nu dat Camara uiteindelijk niet geschorst zal worden. Er is volgens de regels geen discussie over een tweede gele kaart, die sowieso een schorsingsdag oplevert. Maar bij RWDM wil men dat die schorsingsdag niet wordt toegekend aan Camara.

Ex-scheidsrechter Alexandre Boucaut gelooft echter niet dat RWDM ook haar zin zal krijgen. Volgens hem maakt de Brusselse club dan ook geen kans. "Dit zou ook de deur openzetten voor allerhande excessen", geeft hij nog aan.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.