Vanhaezebrouck moet mogelijk schuiven in Europa: 'Vier afwezigen op training'

Vanhaezebrouck moet mogelijk schuiven in Europa: 'Vier afwezigen op training'

29-11-2023 13:48
3

KAA Gent kan zich donderdag verzekeren van een Europese lente. Als het in eigen huis niet verliest van Zorya Luhansk, is dat het geval. De kans bestaat dat Hein Vanhaezebrouck wat zal moeten puzzelen in vergelijking met vorige zondag tegen Union Saint-Gilloise (1-1).

Enkele Gentse sterkhouders zijn niet ongeschonden uit die felle strijd geraakt. Zo ontbraken Archie Brown, Julien De Sart én Sven Kums op de laatste training op woensdag, meldt Het Nieuwsblad. Brown en Kums vielen in geen velden of wegen te bespeuren. De Sart, die tegen Union nog scoorde vanop de stip, volgde dan weer een individueel programma in de sportzaal.

Naast dat drietal baart ook Hong Hyun-seok de Gentse staf zorgen. De Zuid-Koreaan is normaal een spelbepalende figuur, maar sukkelt eveneens met lichamelijk leed. Hij trainde individueel op het B-veld. Hong is sowieso al niet beschikbaar voor het duel met Zorya Luhansk. Of dat ook geldt voor Brown, De Sart en Kums, zal nog moeten blijken. 

Gent is momenteel groepsleider in de Conference League, met één punt meer dan Maccabi Tel Aviv. Die ploeg trok afgelopen zaterdag aan het langste eind in haar inhaalwedstrijd tegen Zorya Luhansk (3-2). Daardoor staat de Oekraïners nu met de rug tegen de muur: enkel een zes op zes houdt hen Europees actief.