Janssen kan nederlaag moeilijk plaatsen: Verhaal van ons in de Champions League

Janssen kan nederlaag moeilijk plaatsen: "Verhaal van ons in de Champions League"

28-11-2023 23:14
1

Royal Antwerp FC heeft ook haar vijfde wedstrijd in haar allereerste groepsfase in de Champions League verloren. Tegen Shakhtar Donetsk lagen er wel kansen, maar die kon de landskampioen en bekerhouder onvoldoende grijpen: 1-0. Vincent Janssen blijft zo weer met lege handen achter.

"Het is een beetje het verhaal van ons in de Champions League", zucht de Nederlandse spits voor de camera's van VTM2. Hij zag ook in de vorige wedstrijden namelijk mogelijkheden. "Thuis tegen Shakhtar moet je minimaal een punt pakken. Dan kan je hier een punt pakken, Porto uit ...", blikt Janssen terug met een wrang gevoel. We hebben op zich goed voetbal laten zien, maar dat we op nul punten staan, is aan onszelf te wijten."

Volgens hem is het verschil niet eens zo groot, maar komt het aan op details. "Hier krijg je een paar kansen per wedstrijd. Die moet je afmaken en dat doen we niet. Je komt 1-0 achter, maar dat is helemaal onnodig, want je speelt een goed eerste kwartier. In de competitie wordt dat ook afgestraft, maar hier nog meer", beseft Janssen. Die "vermijdbare" vroege achterstand kwam Antwerp niet meer te boven. "Zij zijn een ploeg met heel veel ervaring. Ze weten hoe ze zo'n voorsprong moeten verdedigen."

Nefast voor competitie?
Ondanks de nul op vijftien wil Janssen niet volledig zwargallig oordelen over de campagne. "Het is de eerste keer voor de club in de Champions League. Als je hier elk jaar wil spelen, zal je die stap toch moeten zetten", spreekt hij over een proces. In ieder geval is de slotspeeldag overbodig, al blijft de komst van FC Barcelona natuurlijk een aantrekkelijke affiche. 

"Lastig om daar nu al naar vooruit te kijken", haakt Janssen in op dat duel. "Het is duidelijk dat wij niet op nul punten willen eindigen." In de eerste plaats wil de spits focussen op de Jupiler Pro League, waarin zaterdag OH Leuven wacht. Zou Antwerp al meer punten gesprokkeld hebben in de competitie als het géén Champions League speelde? "Uiteindelijk heeft het wel invloed op het vertrouwen van de ploegen", moet Janssen toegeven. "Het is soms lekkerder om, met alle respect voor de Conference League, daar een paar wedstrijden te winnen tegen mindere tegenstanders."