VP Rapport: Antwerp-spelers knokken voor wat ze waard zijn, scoren lukt niet

28-11-2023 20:55 Laatste update: 29-11-2023 07:30
2

Royal Antwerp FC is er niet in geslaagd om iets te rapen tegen FC Shakhtar Donetsk. The Great Old verloor met 1-0. VoetbalPrimeur.be maakt een rapport van de wedstrijd.

Jean Butez - 7

De doelman kon zichzelf niets verwijten bij het tegendoelpunt. Pakte in de tweede helft nog uit met twee knappe reddingen op afstandsschoten. Verdienstelijke wedstrijd van de Fransman.

Jelle Bataille - 6

De rechtsachter had het niet altijd even makkelijk met zijn rechtstreekse tegenstander. Aanvallend kwam hij er af en toe goed over, maar dan ontbrak de kwaliteit in de voorzet.

Toby Alderweireld - 7

De aanvoerder speelde een solide wedstrijd centraal in de verdediging. In de slotfase ging hij nog even voorin plaatsnemen. Hij kreeg ook nog een kans, maar kon niet scoren vanuit een scherpe hoek.

Soumaïla Coulibaly - 6,5

Deed het behoorlijk centraal achterin naast Alderweireld. Stond al vroeg in de wedstrijd met een gele kaart achter zijn naam. Voorts waren het leuke duels tussen hem en Sikan, de spits van Shakhtar.

Owen Wijndal - 5,5

Had het niet altijd even makkelijk op zijn linksachter. Ook aanvallend ontbrak de kwaliteit in de voorzetten.

Alhassan Yusuf - 6,5

Toonde zoals altijd zijn werklust op het middenveld van Antwerp. Werd in minuut 73 naar de kant gehaald omwille van tactische redenen.

Arthur Vermeeren - 7

Speelde een meer dan degelijke wedstrijd, zowel op aanvallend als verdedigend vlak. Haalde in het absolute slot van de wedstrijd ook nog een bal van de lijn na een scherpe counter van Shakhtar.

Arbnor Muja - 5,5

Aan werklust geen gebrek bij Muja. Maar de kwaliteit van de voorzetten en de laatste pas ontbrak te vaak. Was na het laatste fluitsignaal ook nog betrokken bij een opstootje dat hem zijn tweede gele kaart van de wedstrijd opleverde. Hij mist daardoor de wedstrijd tegen Barcelona.

Michel Ange Balikwisha - 6,5

Kreeg in de eerste helft een grote kans, maar liet deze onbenut. Ook bij hem ontbrak iets te vaak de kwaliteit in de laatste pas.

Gyrano Kerk - 5,5

Kwam niet echt uit de verf op zijn rechterflank. Ontving in de eerste helft ook een gele kaart. Bij de rust werd hij gewisseld voor Ejuke.

Vincent Janssen - 6,5

Woog op de verdediging van Shakhtar Donetsk. Kreeg ook enkele kleine kansjes, maar wist niet te scoren. Was na het laatste fluitsignaal ook betrokken bij het opstootje, maar kwam er van af zonder kaart.

Chidera Ejuke - 6,5

Vinnige invalbeurt met enkele leuke dribbels. Bracht creativiteit en durfde initiatief nemen. Maar ook bij hem ontbrak de kwaliteit in de laatste pas.

George Ilenikhena - 6

Deed wat hij kon, maar kreeg weinig bruikbare ballen. Kwam in minuut 73 in het veld voor Yusuf.