Geraerts grijpt hard in bij Schalke 04-speler: Zulk gedrag accepteer ik niet

Geraerts grijpt hard in bij Schalke 04-speler: "Zulk gedrag accepteer ik niet"

26-11-2023 22:20 Laatste update: 22:55
1

Karel Geraerts, de hoofdtrainer van Schalke 04, heeft hard ingegrepen. De voormalige hoofdtrainer van Union SG heeft Thomas Ouwejan teruggezet naar de beloftenpnloeg. Geraerts deed dit nadat Ouwejan zichzelf onmogelijk had gemaakt bij Schalke 04

Ouwejan (27) haalde zich zaterdag de woede van heel Schalke op de hals door zijn trainer Geraerts te negeren bij zijn vroegtijdige wissel tegen Fortuna Düsseldorf. "Zulk gedrag accepteer ik niet. Hij moet respect hebben voor het team, de club en de trainer. Het team is het belangrijkste, niet het individu", foeterde Geraerts al na afloop van de 5-3 nederlaag.

Nu laat Schalke weten dat Ouwejan voorlopig niet welkom is bij de hoofdmacht. Daarnaast krijgt Ouwejan een boete. 'Hij is bestraft vanwege zijn respectloze gedrag na zijn wissel', zo luidt het statement. Naast Ouwejan werden ploeggenoten Dominick Drexler en Lino Tempelmann al na een half uur gewisseld door Geraerts, die razend was over de zwakke openingsfase van zijn ploeg. Düsseldorf leidde na 26 minuten al met 2-0 door twee goals van Vincent Vermeij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.