Gakpo vertelt over gijzelingsdrama bij Liverpool: 'Heeft ons hechter gemaakt'

Gakpo vertelt over gijzelingsdrama bij Liverpool: 'Heeft ons hechter gemaakt'

26-11-2023 19:19

De selectie van Liverpool is dichter bij elkaar gekomen door de nachtmerrie waarin aanvaller Luis Díaz belandde, vertelt de Nederlandse aanvaller Cody Gakpo. De ouders van de Colombiaan werden ontvoerd, zijn vader werd pas na dertien dagen vrijgelaten.

Het gijzelingsdrama heeft ervoor gezorgd dat de spelers van Liverpool hechter zijn geworden. Gakpo noemt het in gesprek met het Algemeen Dagblad 'verschrikkelijk' wat er gebeurd is. "We zijn heel dankbaar dat het goed is afgelopen." In de kleedkamer heeft het voor eenheid gezorgd. "Het heeft onze ontwikkeling absoluut geholpen", aldus de Oranje-international. "Ons hechter gemaakt."

"Met elkaar zijn we er hem voor hem geweest. En we steunen hem nog. Zo'n voorval heeft een enorme impact", vervolgt Gakpo, die bijval krijgt van Virgil van Dijk. "Anfield en het trainingscomplex moesten voor Luis een safe haven zijn, een veilige haven", aldus de Liverpool-captain. "Wij zijn er altijd voor hem."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.