Blessin na Gent – Union: “Konden blij zijn dat het pas 1-0 was in de eerste helft”

Blessin na Gent – Union: “Konden blij zijn dat het pas 1-0 was in de eerste helft”

26-11-2023 18:28 Laatste update: 18:59
1

Alexander Blessin, de hoofdtrainer van Union SG, blikt terug op de match tussen de koploper en KAA Gent. Op bezoek bij De Buffalo’s eindigde de match in een 1-1 gelijkspel. Blessin is niet te spreken over de eerste helft, maar zag Union sterk uit de kleedkamers komen.

Blessin begint te vertellen over de eerste helft tussen Gent en Union. “Met die eerste helft is het erg moeilijk. Ik ben hier niet blij mee. Hoe wij de wedstrijd aangaan en niet eens weten hoe we ons spel moeten aanpassen. Ons plan functioneerde niet, in de eerste vijf minuten moeten onze spelers zelf zien dat we te veel korte afstanden hebben bij onze passes. Te veel fouten in onze passing”, deelt Blessin via de officiële kanalen van KAA Gent.

Blessin zag dat Gent erg sterk aan de match begon, de hoofdtrainer was dan ook blij dat het slechts 1-0 stond bij de rust. “Gent was erg sterk op dit moment, ze waren veel overtuigender. Wij verloren het gevoel om de bal bij ons te kunnen houden. Ze zetten erg veel druk op ons, hoge intensiteit. We konden nog blij zijn dat het pas 1-0 was in de eerste helft”, aldus Blessin.

Blessin zag dat Union het tij in de tweede helft kon keren. “In de tweede helft kwamen we anders uit de kleedkamer. We toonden een ander gezicht, we hebben wat veranderingen toegepast. In de tweede helft speelden we erg sterk, het was uiteindelijk een terecht gelijkspel. We nemen dit punt op dit moment tegen een sterk team”, besluit Blessin.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.