Mertens (36) met een glimlach, van grote waarde voor Galatasaray

25-11-2023 21:31 Laatste update: 21:33

Dries Mertens was van grote waarde bij Galatasaray. De voormalige Rode Duivel was wist uit te blinken tegen Alanyaspor. Galatasaray won de match met 4-0 en Mertens was goed voor twee doelpunten en een assist.

De 36-jarige Mertens wist al even niet meer te scoren voor Galatasaray, tegen Alanyaspor kwam hier verandering in. In het eerste half uur kwamen beide ploegen niet tot scoren, totdat Mertens spits Mauro Icardi op fraaie wijze bediende. Icardi hoefde de bal slechts binnen te schuiven.

Vlak voor de rust verdubbelde Mertens zelf de voorsprong voor Galatasaray. Mertens wist de verdediging van Alanyaspor af te houden en plaatste de bal vervolgens over de doelman van Alanyaspor heen. Dit zorgde voor een brede glimlach bij de ervaren Mertens.

Na de rust wist Mertens opnieuw het net te vinden. Dit keer waren de rollen tussen Icardi en Mertens omgedraaid. Icardi kopte de bal terug op Mertens die vervolgens de 3-0 binnen werkte. Zaha maakte de overwinning compleet door ook nog de vierde te noteren. Na de overwinning gaat Galatasaray aan kop in de Turkse Superlig.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.