''De Sart-Kums bij Gent doet me denken aan Neto-Kums in het kampioenenjaar''

''De Sart-Kums bij Gent doet me denken aan Neto-Kums in het kampioenenjaar''

25-11-2023 09:50 Laatste update: 10:37
2

KAA Gent draait bovenin mee in de Jupiler Pro League samen met RSC Anderlecht en Union SG. Franky Van der Elst besprak de kracht van het middenveld van KAA Gent, in het bijzonder Julien De Sart en Sven Kums.

Van der Elst had een duidelijke mening over het duo De Sart-Kums. ''Samen met Kums vormt hij één van de sterkste duo’s op het middenveld in België. Dit doet me sterk denken aan Neto-Kums in het kampioenenjaar, al maakte Neto meer goals'', vertelde de analist aan Het Nieuwsblad.

Toch ziet Van der Elst een verbeterpunt bij De Sart. ''Ik was verschoten dat De Sart nog maar één goal gemaakt heeft in de competitie. Hij heeft nochtans een heel goeie trap'', zei de analist.

Bij Gent hebben ze deze observatie ter harte genomen. ''Ik heb m’n oor een keer te luisteren gelegd bij Gent en daar vinden ze ook dat hij te weinig in scoringspositie komt'', aldus Van der Elst.

KAA Gent staat momenteel op de derde plaats in de Jupiler Pro League. Aankomende zondag neemt Gent het op tegen koploper Union SG.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.