Liever op de bank bij Union dan in de basis bij een andere club in 1A of 1B

"Liever op de bank bij Union dan in de basis bij een andere club in 1A of 1B"

26-11-2023 11:01

Ook dit seizoen kan Union SG weer overtuigen en blijft het maar punten sprokkelen in onze competitie. Het lijkt dit seizoen weer mee te gaan strijden voor de titel en mag hopen op de hoofdprijs. Voor Guillaume François een droomscenario.

De nu 33-jarige François trok in 2020 ricting Union en maakte de promotie naar 1A mee alsook de goede jaren op het hoogste niveau. Hij is één van de weinig overgebleven anciens na het vertrek van onder meer Teddy Teuma, Victor Boniface, Dante Vanzeir en Senne Lynen. Veel spelen doet hij ook niet, maar hij blijft dolgelukkig in Brussel.

Inmiddels is François zelfs amper derde keuze op zijn positie, al deert hem dat niet. "Als ik moet kiezen, heb ik liever mijn huidige situatie bij Union dan speelminuten te pakken bij een andere club in 1A of 1B", geeft hij aan in La Dernière Heure.

Afgelopen zomer stuurde hij RWDM nog wandelen en als het van hem afhangt, blijft hij nog even bij Union. "Ik voelde me te goed bij Union om nog van club te veranderen. Iedereen wou ook dat ik bleef, dus dat sterkte me in mijn beslissing", klinkt het.

François heeft echter een aflopend contract bij Union. Of hij ook een verlenging aangeboden zal krijgen, is nog maar de vraag. Zelf wil hij graag zijn carrière afsluiten bij de club.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.