''Stengs heeft dezelfde motoriek als Thierry Henry''

''Stengs heeft dezelfde motoriek als Thierry Henry''

23-11-2023 08:05 Laatste update: 08:14

Ernie Brandts is bijzonder gecharmeerd van Calvin Stengs. Als rapporteur van De Telegraaf maakt de voormalig international zelfs de vergelijking tussen de voormalig spelmaker van Royal Antwerp FC en voormalig assistent-trainer van de Rode Duivels Thierry Henry.

Stengs eiste dinsdag een hoofdrol op door een hattrick te maken voor Oranje in het EK-kwalificatieduel met Gibraltar. "Stengs is vanaf het moment dat hij doorbrak een prachtige speler om naar te kijken. Ik vind hem echt een goede voetballer", benadrukt Brandts in De Telegraaf. "Hij maakte drie goals en daarmee onderscheidde hij zich opnieuw", zei Brandts.

Stengs speelde tegen Gibraltar als rechtsbuiten, maar Brandts ziet hem liever op een andere positie. "Op tien vind ik hem het beste, maar ook op de vleugel kan hij zich etaleren. Ik denk dat hij in de toekomst zelfs spits kan worden, hij heeft diezelfde motoriek als Thierry Henry. Ietwat slungelig nog op het oog, maar toch heel gevaarlijk", aldus Brandts.

Voor Stengs waren het zijn eerste interlandgoals. Afgelopen seizoen maakte Stengs in totaal 3 goals in 37 matchen voor Royal Antwerp FC. Daarvan werd er 1 gemaakt in de Jupiler Pro League.