Strijd om Debast barst los: 'Ook Borussia Dortmund wil Anderlecht-verdediger'

Strijd om Debast barst los: 'Ook Borussia Dortmund wil Anderlecht-verdediger'

22-11-2023 21:33
8

De wintertransferperiode komt eraan, waardoor RSC Anderlecht weer moet vrezen voor het vertrek van enkele belangrijke pionnen. Ook Zeno Debast, die zich in de kijker heeft gespeeld van flink wat clubs.

De twintigjarige Rode Duivel was afgelopen zomer al bijzonder gegeerd en werd gelinkt aan onder meer Napoli en PSV. Debast koos er echter voor om te blijven en heeft de clubs inmiddels voor het uitkiezen. Eintracht Frankfurt en Newcastle werden al genoemd, terwijl volgens Der Westen ook Borussia Dortmund interesse toont.

De Duitse topclub heeft met Hummels, Schlotterbeck en Süle al enkele goede verdedigers in huis, maar wil zich in januari defensief absoluut versterken. Het zoekt nog naar een extra centrale verdediger en denkt daarvoor aan onder andere Debast.

De Rode Duivel is echter niet de enige optie. Ook Trevoh Chalobah van Chelsea wordt genoemd. De Duitse club zal alvast diep in de buidel moeten tasten. Debast moet Anderlecht namelijk minstens vijftien miljoen euro gaan opleveren.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.