Swerts na Belgische Beloften – Spanje: “Tussen vreugde en teleurstelling”

Swerts na Belgische Beloften – Spanje: “Tussen vreugde en teleurstelling”

22-11-2023 15:39

Gill Swerts, de bondscoach van de Belgische Beloften, blikt terug op het 1-1 gelijkspel tegen Spanje. Swerts heeft een dubbel gevoel overgehouden aan de EK-kwalificatiematch. De Jonge Duivels kwamen via Arne Engels in de 64e minuut op voorsprong, drie minuten later maakte Spanje gelijk.

Swerts blikt terug op de match van de Belgische Beloften tegen Spanje. “We hebben vandaag een punt gewonnen, maar er ook twee verloren. Dat tegendoelpunt is de enige smet op deze wedstrijd. Want wij geven die goal wel cadeau”, citeert Het Belang van Limburg Swerts.

Swerts sluit af dat het dubbele gevoel niet alleen bij hem blijft hangen, maar ook bij zijn selectie van Belgische Beloften. “Op voorhand had ik wel getekend voor dit resultaat. Spanje is favoriet in onze groep en staat ongeslagen op kop. Maar de jongens zitten nu wel tussen vreugde en teleurstelling in, omdat zij ook voelen dat hier meer in zat”, besluit Swerts.

Door het gelijkspel tussen de Jonge Duivels en Spanje blijven de Belgische Beloften steken op de derde plaats in Groep B van de EK-kwalificatie. Spanje gaat aan kop met dertien punten uit vijf matchen. Schotland staat tweede met tien punten uit vijf matchen. België heeft evenveel punten als Schotland.