'Rode Duivels doen goede zaak op FIFA-ranglijst en steken Brazilië weer voorbij'

'Rode Duivels doen goede zaak op FIFA-ranglijst en steken Brazilië weer voorbij'

22-11-2023 13:31
10

Domenico Tedesco heeft zijn intrede als bondscoach niet gemist bij de Rode Duivels. In zijn eerste jaar gingen zijn manschappen geen enkele keer onderuit en plaatsten ze zich eenvoudig voor het EK in Duitsland. Als toetje maakt België nog een mini-sprongetje op de FIFA-ranglijst: van vijf naar vier.

De website van de FIFA heeft de nieuwe rangschikking nog niet gepubliceerd, maar Het Nieuwsblad heeft die toch al kunnen inkijken. Op de volgende uitgave zullen de Rode Duivels op een knappe vierde plaats stijgen. Dat is eentje hoger dan in oktober en de maanden voordien. Dankzij zeges tegen Servië (1-0) en Azerbeidzjan (5-0) sprokkelde ons land voldoende punten om voorbij grootmacht Brazilië te geraken.

Dat heeft ook te maken met de crisis die De Goddelijke Kanaries momenteel doormaken. In de Zuid-Amerikaanse voorrondes voor het WK verloren zij hun voorbije drie wedstrijden. Dat kost natuurlijk punten. Brazilië zal dan ook van plek drie naar vijf tuimelen. Engeland profiteert daar mede van en beklimt het podium. Argentinië, dat afgelopen nacht nog won in het hol van de Braziliaanse leeuw, blijft lijstaanvoerder, met Frankrijk als dichtste belager.