Beerschot-fans zetten logo van White Power op hun vlag, club reageert afkeurend

Beerschot-fans zetten logo van White Power op hun vlag, club reageert afkeurend

21-11-2023 22:16
20

Op zaterdag 11 november ging K. Beerschot V.A. met 1-2 winnen op het veld van RFC Seraing. Geen vuiltje aan de lucht, zou je denken, maar mogelijk krijgt die partij nog een staartje. Eén van de vlaggen van de meegereisde fans baarde namelijk opzien.

Op een supportersvlag die aan het uitvak werd opgehangen, prijkte namelijk het logo van White Power. Dat is een racistische en extreem-rechtse groepering. Aangezien er verder nog het Beerschot-schild (en een Vlaamse leeuw) op de vlag prijkten, gaat het met zekerheid om een exemplaar van de Antwerpse club. De aanwezige match delegate merkte het ook op en stelde een verslag op.

De woordvoerder van Beerschot heeft inmiddels gereageerd op het voorval bij Het Nieuwsblad"We willen eerst en vooral duidelijk maken dat zo’n symbolen niet thuishoren in een stadion. En we zullen er ook voor zorgen dat dit niet opnieuw zal gebeuren", aldus Luther Rommens. De club beweert voor het eerst met het logo in aanraking te komen en belooft met de betrokken supportersgroep in gesprek te gaan.

Op sportief vlak gaat het alvast uitstekend met Beerschot. Mede dankzij de zege in Seraing staan De Ratten tweede in de Challenger Pro League, weliswaar in een gelijk puntenaantal met koploper SV Zulte Waregem.