Strafschop van Engels bezorgt beloften punt tegen Spanje

Strafschop van Engels bezorgt Jonge Duivels draw, Spanje verliest eerste punten

21 november om 22:00

De Belgische beloften hebben groepsleider Spanje in bedwang kunnen houden. Aan Den Dreef vielen er twee doelpunten na de koffie, goed voor een 1-1-gelijkspel.

De troepen van Gill Swerts hadden vorige vrijdag ongelukkig verloren van Schotland (0-2) en voelden zich dus eigenlijk verplicht om iets te sprokkelen tegen Spanje. Dat is eenvoudiger gezegd dan gedaan. De Zuid-Europeanen behoren steevast tot het kruin van de beloftereeks en gingen dan ook aan kop in de groep met 12 op 12. Er verschenen verschillende jongens aan de aftrap met ervaring in La Liga.

Toch lieten de Jonge Duivels zich niet onbetuigd. Voor de pauze hielden beide ploegen elkaar in evenwicht in een stevige wedstrijd. Na een flukse dribbel kwam Malick Fofana (KAA Gent) nog het dichtst bij de openingstreffer, maar zijn schot met rechts zwaaide over. Aan de overzijde kon Maarten Vandevoordt zijn netten schoon houden.

Halverwege de tweede helft zag het er plots goed uit voor de Belgen. De bal ging op de stip. Arne Engels werkte beheerst af en zorgde zo voor de openingstreffer. Luttele minuten later hingen de bordjes echter weer gelijk, want Samu Omorodion lukte de 1-1. Nadien kregen beide ploegen nog mogelijkheden, maar die stand bleef finaal op het scorebord staan. Daardoor verliest Spanje haar eerste punten, al blijft het met 13 op 15 wel koploper. De Jonge Duivels hebben drie eenheden minder. Dat geldt ook voor Schotland, dat op 0-0 bleef steken in Hongarije. De Schotten zijn de belangrijkst concurrent voor plek twee, die recht geeft op de play-offs.