Jonge Duivels-coach Swerts voor duel tegen Spanje: Er zullen mogelijkheden komen

Jonge Duivels-coach Swerts voor duel tegen Spanje: "Er zullen mogelijkheden komen"

21 november - 11:28

Dinsdagavond staat voor de Jonge Duivels het duel met Europees vicekampioen Spanje op het programma. Na de 0-2 nederlaag afgelopen vrijdag tegen Schotland is het team van coach Gill Swerts bijna verplicht om punten te pakken tegen Spanje, met het oog op het EK in 2025.

Punten pakken is de doelstelling, al zal dat niet evident worden. Spanje kende een foutloos parcours tot dusver en is leider met 12 op 12. België deelt de tweede plaats samen met Schotland met 9 op 12. "Voor ons is het gewoon een volgende wedstrijd", aldus Swerts in Het Laatste Nieuws. "De dag na de match tegen de Schotten was niet gemakkelijk. Ik heb de positieve punten benadrukt om de moraal hoog te houden", voegt hij toe.

Swerts is alleszins niet bang om het met zijn ploeg op te nemen tegen Spanje. "Als we met dezelfde ingesteldheid op het veld komen, en dat zijn we van plan, dan is alles mogelijk. Er zullen sowieso mogelijkheden komen", besluit hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.