Alderweireld praat over comeback Rode Duivels: “Ik ben gecharmeerd”

Alderweireld praat over comeback Rode Duivels: “Ik ben gecharmeerd”

21 november - 08:26
22

Toby Alderweireld wordt naar voren geschoven om weer opgeroepen te worden bij de Rode Duivels. De ervaren verdediger is één van de absolute sterkhouders en leiders van kampioen Royal Antwerp FC.

Alderweireld wordt dan ook genoemd bij een comeback. “Da’s niet makkelijk. Het laatste dat ik wil, is dat de mensen denken dat ik zélf op een terugkeer hint. Jullie stellen mij vragen en ik probeer daar een zo eerlijk mogelijk antwoord op te geven. Het ligt gewoon niet in mijn aard om rond de pot te draaien. Maar je gaat mij niet zelf horen zeggen dat ik opnieuw moet worden opgeroepen.”

De verdediger is wel gecharmeerd door de geruchten. “Begrijp me niet verkeerd: dat ik genoemd word, charmeert me wel degelijk. Dat wil toch zeggen dat ik een goed niveau haal bij Antwerp. Dat kan ik voor alle duidelijkheid wél toegeven. En ergens maakt me dat ook blij, want een van de voornaamste redenen dat ik gestopt ben bij de nationale ploeg is dat ik de beste versie van mezelf wilde kunnen zijn bij Antwerp.”

Alderweireld sprak nog een paar keer met Domenico Tedesco. “In totaal twee keer. Uit die gesprekken is duidelijk gebleken dat het voor mij geen optie was om dit kalenderjaar nog voor de Rode Duivels te spelen. De Champions League met Antwerp kwam eraan: dat had sowieso voorrang voor mij. Wat volgend jaar brengt, zullen we dan wel zien. Het is sowieso te vroeg om daar nu al voorspellingen over te doen”, citeert Het Nieuwsblad.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.