Bondscoach Rode Duivels Tedesco: ''Vranckx de beste vervanger voor Onana''

Bondscoach Rode Duivels Tedesco: ''Vranckx de beste vervanger voor Onana''

20-11-2023 08:15 Laatste update: 08:19
15

Op zondagavond tegen Azerbeidzjan (5-0 winst) kon Amadou Onana niet van de partij zijn. De geblesseerde Everton-middenvelder werd vervangen door Aster Vranckx. Bondscoach Domenico Tedesco was lyrisch over de VfL Wolfsburg-middenvelder.

Aan lof kwam Vranckx niet tekort na afloop van de match. ''Vranckx is een uitstekende speler'', begon Tedesco tegen Het Nieuwsblad.

De bondscoach vertelde over de kwaliteiten van Vranckx. ''In de duels is hij ijzersterk en de tweede ballen zijn ook bijna altijd voor hem. Als ik iemand zoek die de beste vervanger is voor Onana, dan is dat Vranckx'', zei Tedesco.

Tedesco gaf aan waarom het opstellen van Vranckx noodzakelijk was in de basis. ''Er waren zes spelers met alleen offensieve bedoelingen. Daarom moesten vier spelers de counters controleren'', aldus de bondscoach.

Vranckx speelde in totaal 7 Bundesliga-matchen voor VfL Wolfsburg dit seizoen. In de laatste twee matchen stond hij in de basis en speelde hij de volledige match uit.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.