Woedende Di Biasi na Rode Duivels: “Nooit zulke domme journalisten ontmoet”

Woedende Di Biasi na Rode Duivels: “Nooit zulke domme journalisten ontmoet”

19-11-2023 21:38 Laatste update: 22:08
7

Giovanni Di Biasi, de bondscoach van Azerbeidzjan, botste flink met de journalisten uit Azerbeidzjan na de 5-0 verliespartij tegen De Rode Duivels. Di Biasi ontplofte nadat journalisten de bondscoach confronteerden met wat er allemaal mis zou zijn bij de nationale ploeg van Azerbeidzjan.

De Italiaanse bondscoach Di Biasi raakte flink gepikeerd nadat een Azerbeidzjaanse journalist hem vertelde wat er allemaal mis was. Er volgde een woordenwisseling die niet te volgen was voor de aanwezige tolk.

Vervolgens kwam er een andere Azerbeidzjaanse journalist die vroeg of Di Biasi de journalisten uit Azerbeidzjan gaat missen, mocht hij geen bondscoach meer zijn. Dit zorgde ervoor dat Di Biasi helemaal uit de bocht vloog.

“Natuurlijk niet, ik heb nooit zulke domme journalisten ontmoet. Ze kennen er niets van, stellen domme vragen en zijn gewoon dom. Ze vergeten ons prestaties in Baku tegen Oostenrijk, Zweden en België”, citeert Het Nieuwsblad Di Biasi.

Di Biasi vervolgt zijn relaas door Azerbeidzjan met De Rode Duivels te vergelijken. “Ze zijn niet capabel om te zien dat je met een FIAT 500 niet kunt winnen tegen een ploeg van Ferrari’s”, aldus Di Biasi, de bondscoach vroeg de tolk uitdrukkelijk om zijn teksten te vertalen zodat de Belgische pers het ook kon volgen.

Er kwam geen vervolg meer omdat Di Biasi woedend op stond. De bondscoach wilde de perskamer uitstormen, maar ook dat ging niet volledig volgens plan. Di Biasi struikelde over een stoel en wilde vervolgens door een gesloten deur, dit resulteerde in nog meer woede.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.