Tedesco voor Rode Duivels - Azerbeidzjan: “Moeilijk om daar te winnen”

Tedesco voor Rode Duivels - Azerbeidzjan: “Moeilijk om daar te winnen”

19-11-2023 11:57
3

De Rode Duivels spelen zondag hun laatste kwalificatiewedstrijd voor Euro 2024. Het doel van de avond? Groepswinnaar worden en op die manier een aantal kleppers vermijden in Duitsland. Tedesco blikt vooruit op het duel met Azerbeidzjan. 

Tedesco verwacht alvast een zekere frisheid voor deze wedstrijd. “We hebben een mix van spelers die hier woensdag waren en vaste starters”, geeft de bondscoach aan, geciteerd door RTBF. “Het is geen test, we willen deze zeer belangrijke wedstrijd en pot 1 absoluut winnen.”

Tedesco onderschat Azerbeidzjan niet. Hij gelooft dat ze voldoende kwaliteit hebben om het de Rode Duivels lastig te maken. “Ik heb al een paar keer gezegd wat ik van Azerbeidzjan vind. Ze zijn goed georganiseerd. Ze hebben bewezen dat we op onze hoede moeten zijn: ze verdienden meer dan een nederlaag tegen Oostenrijk, ze versloegen Zweden en het was moeilijk voor ons om daar te winnen.”

Als de Duivels een nederlaag vermijden in eigen huis, dan zouden ze ongeslagen blijven in 2023. “We hebben dit jaar veel wedstrijden gewonnen, het is niet alleen de coach. We hebben geen wedstrijden meer tot maart, maar we hebben genoeg te doen tussen nu en maart."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.