Jongste debutant van Frankrijk, Zaïre-Emery, scoort en valt geblesseerd uit

Jongste debutant van Frankrijk, Zaïre-Emery, scoort en valt geblesseerd uit

18-11-2023 21:50

Zaterdag 18 november is een dag die Warren Zaïre-Emery zich nog lang heugen. De speler van PSG scoorde bij zijn debuut voor de Franse nationale ploeg, maar viel ook geblesseerd uit.

In het Franse voetbal is Zaïre-Emery de opkomende ster. In de Ligue 1 scoorde hij dit seizoen al 2 keer in 11 wedstrijd en was hij ook goed voor 2 assists. De middenvelder debuteerde ook al in de Champions League en mocht zaterdag ook proeven van Les Bleus.

Zaïre-Emery werd geboren op 8 maart 2006 en is de jongste speler in de nationale selectie van Frankrijk sinds 1914 (Maurice Gastiger). Tegen Gibraltar mocht hij zelfs in de basis starten.

Voor Frankrijk begon de match geweldig. Door twee vroege eigen doelpunten van Gibraltar was de zege van Frankrijk al meteen binnen. Op aangeven van Kingsley Coman scoorde Zaïre-Emery na 16 minuten de 3-0.

Echt genieten van zijn doelpunt kon het talent niet. Meteen nadat hij de bal in doel verwerkte gleed zijn tegenstander door op de jonge Fransman. Santos kreeg rood en Zaïre-Emery verliet geblesseerd het veld.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.