Dejaegere herkent patronen Vanhaezebrouck nog steeds

Dejaegere herkent patronen van Vanhaezebrouck nog steeds: "Zonder kijken"

18 november om 16:27

KAA Gent is aan een uitstekend seizoen bezig. In de competitie volgt het in het kielzog van Union Saint-Gilloise, terwijl de Europese overwintering om de hoek loert. Het systeem van Hein Vanhaezebrouck slaat dus nog steeds aan, ziet ook Brecht Dejaegere.

Nu het seizoen in de MLS afgelopen is, vertoeft Dejaegere weer even in ons land. De middenvelder maakt daarvan gebruik om ex-club Gent van nabij aan het werk te zien. In MidMid legt hij uit dat er eigenlijk nog niet zo gek veel veranderd is onder Vanhaezebrouck. "Er zijn wel een paar veranderingen met toen ik er speelde, maar je ziet gewoon die patronen", vertelt Dejaegere over de partij tegen RSC Anderlecht (1-1).

In het verleden maakte hij zelf deel uit van dat systeem, tegenwoordig neemt Sven Kums die rol weer op zich. "Soms had ik een bal die ik zonder te kijken speelde, waarop de supporters "wauw, hoe heeft hij dat gezien?" zeiden. Maar ik had dat niet gezien", krijgt Dejaegere de lachers op zijn hand. Het is aan de ploeggenoot om op het juiste moment in die ruimtes te lopen. Om die "triggers" erin te slijpen, bestaat er onder Vanhaezebrouck slechts één aanpak. "Herhaling, herhaling, herhaling ...", aldus Dejaegere.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.