Delaney dankt goeie dokter, negen schroeven en straling voor snel herstel

Delaney dankt "goeie dokter, negen schroeven en straling" voor snel herstel

18 november - 15:32
1

Thomas Delaney voegt een brok ervaring en spelinzicht toe aan het middenveld van RSC Anderlecht. Onder landgenoot Brian Riemer is hij een vaste waarde, al werd hij even teruggeslagen door een schouderblessure. Dankzij enkele gunstige medische ingrepen is hij daar sneller van hersteld dan verwacht.

Delaney liep eind september het letsel aan zijn schouder op, waardoor hij de gehele maand oktober aan de kant stond. Dat had echter nog langer kunnen zijn. Gelukkig zat het mee in zijn revalidatieproces. "Het was een goeie dokter die mij geopereerd heeft. Ik voel nu wel dat er negen schroeven en een metalen plaatje in mijn schouder zitten als ik het gewricht beweeg, maar ik kan weer alles doen", vertelt de Deen zijn verhaal bij Het Nieuwsblad.

Daarnaast werd zijn herstel bevorderd door een raadselachtig toestel. "Ik weet niet precies wat het was. Het was een soort van echografie-apparaat, maar ik was aangenaam verrast", aldus Delaney. Het ging om een matje dat hij rond zijn schouder kon leggen tijdens rustmomenten. "Het verkorte mijn revalidatie toch met een tweetal weken."

Die ingrepen zorgden er alvast voor dat hij de voorbije weken zijn terugkeer kon vieren. Tegen Cercle Brugge (0-3-winst) en KAA Gent (1-1) stond Delaney gewoon weer aan de aftrap. Ook bij de Deense nationale ploeg was dat het geval. Vrijdagavond loodste hij zijn land zelfs naar zekerheid over het EK-ticket door de winnende treffer te maken tegen Slovenië (2-1).