Rode Duivels zijn gebrand op plek in pot 1: Zo kunnen we groeien in toernooi

Rode Duivels zijn gebrand op plek in pot 1: "Zo kunnen we groeien in toernooi"

18-11-2023 14:33 Laatste update: 15:26

De Rode Duivels hopen hun EK-kwalificatiefase zondagavond af te sluiten met 20 op 24. Dat zou betekenen dat ze Azerbeidzjan geklopt hebben, als eerste in hun groep geëindigd zijn én in pot 1 zitten voor de loting van Euro 2024. Koen Casteels benadrukt dat dat een niet te versmaden voordeel zou zijn.

Het ticket voor het EK in Duitsland is al even binnen, maar de Belgen willen daar ook als reekshoofd naartoe. De opdracht daartoe is kristalhelder: winnen van Azerbeidzjan. De Azeri's bewezen donderdag al dat ze geen eitje zijn, bewijze hun 3-0-zege tegen Zweden. "Wij weten dat het een heel belangrijke wedstrijd is", staat Casteels geen concentratieverlies toe op zijn persmoment.

Ook de doelman weet wat er op het spel staat. "Wij willen absoluut in die eerste pot komen voor het EK. Het gaat om veel. Het is aan ons om dat morgen vanaf de eerste minuut te tonen. Als je een kwalificatiewedstrijd speelt en je hebt de mogelijheid om in pot 1 te komen op een EK, dan moet je daar vol voor gaan", is hij duidelijk. Casteels noemt het een "grote motivatie" om voor die eerste plek te gaan.

Volgens hem kan dat statuut van reekshoofd een belangrijk voordeel opleveren in Duitsland. "Op een EK ga je uiteindelijk toch iedereen moeten verslaan als je wil winnen, maar het kan wel helpen om in de allereerste wedstrijden een heel groot land te vermijden en zo in het toernooi te groeien", luidt zijn wijze raad.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.