Thomas Foket over Stade Reims tegen het PSG van Mbappé

Foket over PSG: "Tegen hen wil je nergens in de defensie staan"

18 november om 18:46

Thomas Foket is al jaren een vaste waarde bij Stade Reims. De club van onder andere Thibault De Smet, Teddy Teuma en Junya Ito staat na twaalf speeldagen knap vijfde in de Ligue 1. Afgelopen weekend moest Reims wel zijn meerdere erkennen in Paris Saint-Germain. De kampioen won met 0-3 op het veld van Reims. Foket vertelt hoe het is om tegen Mbappé en co te spelen.

Bij Stade Reims vinden we twee Belgen en voormalig KAA Gent-spelers op de backs. Thomas Foket op rechts en Thibault De Smet op links. "Normaal verkies je een bepaalde kant, maar tegen PSG wil je nergens in de defensie staan. Zeker dit seizoen. Enrique heeft er meer een ploeg van gemaakt maar die 3-0 was wat overdreven", aldus Foket in Het Nieuwsblad.

Volgens Foket is de kwaliteit van Mbappé buiten categorie. "Een normale speler controleert de bal eerst. Hij schiet daar los op en die bal vliegt in de kleinste hoek van de goal, ongelooflijk", klinkt het. Bij dergelijke spelers denk ik nooit: ik ga hem pakken mij komt hij niet voorbij. Die spelers moet je als team opvangen”, zegt Foket.

Foket is naar eigen zeggen niet bezig met zich één tegen één te willen bewijzen. "Dat is voor mij bijzaak. Voelen tijdens de match dat je hun automatismen aan het lamleggen bent, en zelf ondertussen kansen creëren, tegen PSG geeft dat wel een kick", besluit hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.