Trossard over positiewissel bij Rode Duivels: “Veelzijdigheid een nadeel?”

Trossard over positiewissel bij Rode Duivels: “Veelzijdigheid een nadeel?”

18-11-2023 11:17
1

Zondag spelen de Rode Duivels in eigen huis tegen Azerbeidzjan. Domenico Tedesco lijkt min of meer de ruggengraat van zijn elftal te hebben, maar een aantal posities - en de bezetting ervan - vallen moeilijker te voorspellen. Zo zou Leandro Trossard wel eens gebruikt kunnen worden als linksachter. 

Net als Wout Faes verscheen Leandro Trossard vrijdag voor de pers. De Rode Duivels ontvangen zondag Azerbeidzjan in hun laatste kwalificatiewedstrijd voor Euro 2024. “Tedesco geeft me vertrouwen en er is een goede verstandhouding tussen ons”, klinkt het meteen bij Trossard, geciteerd door RTBF. “Mijn positie op het veld maakt niet uit, ik wil gewoon zoveel mogelijk spelen. Ik heb al op zoveel posities gespeeld dat ik nu flexibel ben.”

“Misschien is mijn veelzijdigheid een nadeel? Dat kan ik nu niet veranderen. Het is moeilijk om heen en weer te gaan tussen het veld en de bank (dan van positie naar positie). Je bent een professional en je wilt zoveel mogelijk minuten spelen”, geeft Trossard toe. “Ik weet niet echt wat ik beter kan doen. Ik probeer de keuzes van mijn coaches alleen maar ingewikkelder te maken.”