OFFICIEEL: Vanderhaeghe ziet avontuur in Saoedi-Arabië na vijf maand al ten einde

OFFICIEEL: Vanderhaeghe ziet avontuur in Saoedi-Arabië na vijf maand al ten einde

17-11-2023 10:00 Laatste update: 15:03
20

Yves Vanderhaeghe is niet langer de trainer van Al-Faisaly FC. De Belgische coach werd ondanks goede resultaten ontslagen. Dat is intussen bevestigd door de club.

In de laatste wedstrijd waarin Vanderhaeghe leiding gaf aan Al-Faisaly, behaalde hij nog een 2-0 overwinning tegen Al-Safa. Desondanks mochten zijn sterke resultaten in de beker niet baten en werd Vanderhaeghe ontslagen. Hierdoor mist hij de kwartfinale van de Saudische beker tegen het Al-Ittihad van Karim Benzema.

Vanderhaeghe en zijn staf zijn inmiddels in België gearriveerd. Volgens Het Nieuwsblad vonden de spelers van Al-Faisaly het vertrek van het hardwerkende Belgische trio moeilijk. De Belgen hebben echter geen spijt van hun korte avontuur van vijf maanden.

Vanderhaeghe was eerder werkzaam als trainer bij KV Oostende, Cercle Brugge, KV Kortrijk en KAA Gent.

Update 17/11: Inmiddels heeft Al-Faisaly het vertrek van Vanderhaeghe ook officieel bevestigd. Volgens de club gebeurde dat in 'onderling overleg'. Vanderhaeghe en zijn andere stafleden worden bedankt voor hun inspanningen. In de competitie staat Al-Faisaly momenteel vijfde, op zes punten van de derde plek.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.