Woede-uitbarsting Arteta krijgt staartje: Engelse bond dient aanklacht in

Woede-uitbarsting Arteta krijgt staartje: Engelse bond dient aanklacht in

17 november - 09:10
4

Arsenal-manager Mikel Arteta krijgt mogelijk sancties opgelegd door de Engelse voetbalbond (FA). De Spanjaard is aangeklaagd vanwege zijn uitspraken jegens de arbitrage na afloop van het Premier League-duel met Newcastle United (1-0).

Arteta was woedend nadat de winnende goal van Newcastle niet werd afgekeurd. De 41-jarige manager stopte zijn frustratie niet onder stoelen of banken en noemde het een schande en beschamend dat ook de VAR het doelpunt van Anthony Gordon niet afkeurde. Arteta kreeg alle steun vanuit Arsenal, in een statement spreekt de club van 'onacceptabele arbitrale leiding en fouten van de VAR'.

Dit alles leverde de nodige kritiek op vanuit de Engelse media. Toch bleef Arteta enkele dagen later tijdens een persmoment achter zijn uitspraken staan. "Het is mijn plicht om mijn spelers en club te beschermen en om mijn eerlijke mening te geven. Fouten maken op de een of andere manier altijd deel uit van het spel, maar wij zijn hier om het spel ook te verbeteren", aldus Arteta.

Deze uitspraken komen hem mogelijk duur te staan. De bond heeft Arteta donderdagavond namelijk aangeklaagd. Zijn gedrag is mogelijk in strijd met de regelgeving van de FA, het zou gaan om de schending van 'FA Rule E3. 1'. Deze regel maakt duidelijk dat je geen aanstootgevende woorden en/of gedrag mag gebruiken tegen iemand. Arteta wordt ervan beschuldigd de arbitrage te hebben beledigd en de sport in diskrediet te hebben gebracht. De Spanjaard heeft tot dinsdag 21 november om te reageren op deze aanklacht.