Italiaanse voetbalbond stelt gokverdachte gerust: schorsing voorlopig uitgesloten

Italiaanse voetbalbond stelt gokverdachte gerust: schorsing voorlopig uitgesloten

16-11-2023 21:55

Alessandro Florenzi wordt officieel niet meer verdacht van illegale gokactiviteiten. Dat heeft de voorzitter van de Italiaanse voetbalbond Gabriele Gravina bekendgemaakt. Florenzi kwam woensdag naar voren als nieuwe verdachte, maar de bond doet op dit moment geen verder onderzoek naar de verdediger.

Volgens persbureau ANSA zou Florenzi echter toch een straf tegemoet kunnen zien. In eerder verhoren zou de 32-jarige verdediger hebben aangegeven dat hij wel eens gokspelletjes deed, zoals roulette. Dit gaat hem geen schorsing opleveren, maar het kan zijn dat de Italiaanse bond hem nog wel een boete zal opleggen. AC Milan zal daardoor gewoon over zijn routinier kunnen blijven beschikken.

Florenzi was de zoveelste Italiaanse voetballer die werd genoemd in een groot gokschandaal. De namen van Nicolò Zaniolo, Nicolò Fagioli en Sandro Tonali kwamen het meest prominent naar voren. De laatste twee namen hebben hun gokverslaving toegegeven en hebben ook op voetbalwedstrijden gegokt. Fagioli kreeg een schorsing voor zeven maanden, Tonali voor tien. Zaniolo mag nog altijd voetballen, aangezien hij alle aantijgingen blijft ontkennen. Hij zegt zelf niets met gokken te maken te hebben.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.