Zaakwaarneemster Haaland op bezoek bij Real Madrid: 'Erling bepaalt eigen lot'

Zaakwaarneemster Haaland op bezoek bij Real Madrid: 'Erling bepaalt eigen lot'

16-11-2023 16:44 Laatste update: 17:01
2

Een bezoek van zaakwaarneemster Rafaela Pimenta aan Real Madrid heeft de geruchten over een transfer van Erling Haaland aangewakkerd. Een overstap van de Noorse superspits naar de Spaanse grootmacht wordt in de toekomst niet uitgesloten.

Pimenta benadrukt dat er niet te veel achter haar aanwezigheid in het Estadio Santiago Bernabéu moet worden gezocht. Het levert haar desondanks vragen op over de toekomst van Haaland, die bij Manchester City nog tot medio 2027 vastligt. "Erling bepaalt zijn eigen lot", begint de belangenbehartigster in gesprek met Relevo. "Maar wij, de speler en de club zitten in dezelfde boot. Erling zal doen wat goed is voor hem en Manchester City."

"Als iedereen openstaat voor een verandering, dan zal het gebeuren", vervolgt Pimenta. "Hij is niet het type speler dat zegt: Ik vertrek, tot ziens! Dat zal niet gebeuren, want respect is het belangrijkst. Als zij dat aan hem geven, dan geeft hij dat terug."

Relevo legt Pimenta vervolgens voor dat de Premier League-topclub zijn ster in dat geval nooit zal laten vertrekken, maar dat bestrijdt ze. "Respect komt van beide kanten. Ik twijfel er niet aan dat ze ook respecvol naar hem zijn. Als er op een dag iets moet veranderen, dan zullen we daar een akkoord over sluiten. Beide partijen begrijpen elkaars positie. Oplossingen zullen altijd gevonden worden."

Mogelijk hint de invloedrijke zaakwaarneemster op de vermeende transferclausule in het contract van Haaland, maar daarover hult ze zich in nevelen. "De bepalingen in het contract zijn alleen bekend bij Manchester City, zijn vader, Erling zelf en mij. Bij niemand anders."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.