Delaney lovend of Anderlecht-spits Dolberg: “Kasper heeft zijn roedel gevonden”

Delaney lovend of Anderlecht-spits Dolberg: “Kasper heeft zijn roedel gevonden”

16 november - 17:32
2

Thomas Delaney is samen met zijn ploegmaats bij RSC Anderlecht, Kasper Schmeichel, Anders Dreyer en Kasper Dolberg, opgeroepen voor de Deense nationale ploeg. Ook een andere Deen werd opgeroepen vanuit de Jupiler Pro League, Club Brugge-aanvaller Andreas Skov Olsen. Delaney uit zich zeer lovend over Anderlecht-spits Dolberg.

Dolberg wist dit seizoen al negen keer het net te vinden voor Anderlecht, de spits wist in de laatste zeven matchen telkens te scoren. “Kasper heeft na wat wisselvallige jaren bij Nice en Hoffenheim zijn roedel gevonden. Hij is gelukkig en dat is maar logisch ook. De coaches geloven in hem en iedereen die ooit met Dolberg voetbalde weet: hij is één van de beste aanvallers die ze ooit ontmoet hebben”, citeert Het Belang van Limburg Delaney.

Delaney vertelt verder over Dolberg, volgens Delaney gaat de spits van Anderlecht niet veranderen. “Kasper blijft natuurlijk Kasper. Onlangs scoorde hij een penalty en hij draaide zich om alsof er niets gebeurd was. Door zijn profiel zullen er ook altijd coaches zijn die zullen zeggen dat hij als spits niet doet wat hij moet doen, maar bij Anderlecht gelooft iedereen heel hard in Kasper Dolberg”, besluit Delaney.

Denemarken heeft twee interlands op het programma staan tijdens de interlandbreak. Vrijdagavond krijgt Denemarken Slovenië op bezoek en maandag 20 november reist Denemarken naar Noord-Ierland. Beide matchen zijn voor de EK-kwalificatie. Denemarken en Slovenië gaan in Groep H aan kop, de landen hebben na acht matchen negentien punten. Kazachstan staat derde met vijftien punten.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.