'Mogelijk nieuw gokschandaal: onderzoek gestart naar AC Milan-verdediger'

'Mogelijk nieuw gokschandaal: onderzoek gestart naar AC Milan-verdediger'

16-11-2023 08:00

Er is een onderzoek ingesteld naar AC Milan-verdediger Alessandro Florenzi. Dat meldt het Italiaanse persbureau AGI. De vleugelverderdediger van AC Milan wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan het uitoefenen van illegale gokpraktijken.

De (Italiaanse) voetbalwereld werd onlangs opgeschrikt door een groot gokschandaal. Zowel Sandro Tonali (Newcastle United), Nicolò Zaniolo (Aston Villa), Nicolò Fagioli (Juventus) als Nicola Zalewski (AS Roma) werden al ondervraagd in een grootschalig politieonderzoek naar illegale gokactiviteiten. Zaniolo moest het bekopen met een boete, terwijl Tonali geschorst is. 

Wat de ernst van de situatie van Florenzi is, zal nog moeten blijken. AGI verwacht dat zijn geval uiteindelijk meer gelijkenissen zal tonen met die van Zaniolo, dan met die van Tonali en Fagioli, die eveneens geschorst werd en voor een periode van zeven maanden lang niet mag voetballer. Florenzi heeft naar alle verwachting ergens de komende dagen een ontmoeting met de aanklager in Milaan. Dan kan de 49-voudig international zijn kant van het verhaal vertellen.